BLOKKERINGER FOR SUKSESS
Inner Whisper - transformasjon og muligheter
Min blogg

BLOKKERINGER FOR SUKSESSGUY
 
For å følge opp fra vår forrige samtale on frykt, føler jeg det er relevant å dvele litt ved en av fryktens mange side-elver- de barrierene vi setter for oss selv som hindrer oss i å oppnå suksess! Våre begrensende atferdsmønstre.
 
Hvorfor er det sånn at sann Overflod så ofte unnviker oss? Hva er det som hindrer oss i å gjøre det vi drømmer om eller det vi virkelig ønsker å gjøre? Hvofor tar de fleste av oss til takke med det nest beste, når vår intuisjon forteller oss at vi kunne oppnå så mye mer? Hvorfor feiger vi så ofte ut i siste minutt (stikker fra vår kommende livspartner ved alteret, eller lar være å signere på et stort forretningseventyr)? Hva er grunnen til at noen av oss støtes bare ved tanken på en handling, mens andre absolutt ikke bryr seg?
 
Som jeg ser det, ligger svaret på disse spørsmålene- og mange flere- i et aspekt av vår psyke: våre ubevisste barrierer; denne uendeligheten av historier vi har forfattet for oss selv for hver eneste hendelse eller omstendighet… Og allikevel, vi er som oftest ikke engang klar over at disse “historiene” finnes. Og enda mindre aner vi hvordan vi skal finne løsningen!
 
Kari jeg tror du har et eksempel eller to som kan illustrere barrierer til suksess veldig bra…
 
KARI:
 
 Flott oppfølger, Guy! Og en veldig viktig en også!
 
Alle ønsker vi suksess i livet- ihvertfall teoretisk…  Og allikevel, så vanskelig å oppnå…
 
Ja, jeg har et par eksempler jeg gjerne vil dele, fra min egen praksis som kinesiolog. Som du vet, handler kinesiologi om hva som foregår i vårt underbevisste og ubevisste sinn. Og hjelpe meg, for noen historier mennesker har, fullstendig ubevisste om at de styrer livet deres!
 
Jeg tenker på en ung dame, full av allergier. Vi klarte å bli kvitt dem og hun levde godt i 4-5 år. Så møtte hun en mann og de fikk barn. Allergien kom tilbake… Kjempestore problemer!
Hennes historie var at helt siden hun var liten, hadde hun tatt på seg ansvaret for å gjøre sin mor glad. Det var en stor jobb for ei lita jente, men hun gjorde så godt hun kunne.
Så utviklet hun allergi… I så stor grad at hun måtte ut og inn av sykehus og hun ble avhengig av medisiner. Hva hun opplevde, var at hver gang hun fikk et allergisk anfall, ble hun sett og ivaretatt. Hun slet med dette problemet i mange år, inntil vi klarte å bli kvitt det med kinesiologi.
Så hvorfor kom det tilbake? Hun fikk egne barn, hun måtte sette seg selv til side for å ta vare på barna og være en god ektefelle. Hennes ubevisste sinn innså at hun var i samme situasjon som da hun var liten og hadde allerede klar løsningen. Allergi!
 
Med en kunnskapen var det enkelt å endre denne ubevisste vanen. Ikke ved hjelp av viljestyrke, den har ikke mer enn 5 % effekt… Men ved å trene nervesystemet til å skape andre, gunstigere løsninger.
 
Et annet eksempel, denne gangen en mann. Han slet med det faktum at hver gang ting begynte å se lovende ut, hendte det noe som satte stopper for det. Han fikk en god jobb, firmaet fikk problemer og han måtte slutte. Han møtte en dame og ble forelsket, han mistet henne. Han begynte å trene for å komme i form, så brakk han benet… Hver gang han opplevde fremgang og begynte å føle seg trygg, skjedde det noe. Som at bilen brøt sammen eller han mottok et stort krav fra skattemyndighetene.
 
Han følte seg fortapt og kunne ikke forstå hvorfor han stadig opplevde dette. Så vi begynte å jobbe med det og vi oppdaget at dypt i hans eget ubevisste sinn var det en oppfatning av at han bare måtte tilpasse seg andres ønsker og drømmer og gi slipp på sine egne… Han kunne huske hvor ofte han, som liten, hadde hørt at han var en egoistisk gutt og at han skulle skamme seg. Han ble fortalt at hver gang han fikk noe, var det andre som ikke fikk, vanligvis et familiemedlem… Det var så skremmende for ham at han sluttet å ønske seg noe.
Joda, i hans bevisste sinn ønsket han seg en god og trygg jobb, kone og familie, alt som gjør livet godt.. Men etterhvert innså han at det var hva som var forventet av han… Og hver gang han var på vei til å lykkes med det, spolerte han det gjennom måten han oppførte seg på. Og han var totalt ubevisst om hva han gjorde.
 
Vi jobbet med det og han innså at han egentlig hadde helt andre drømmer og at han ønsket å gå i en helt annen retning. Sist jeg hørte fra ham, levde han et veldig godt liv.
 
Kraften i vårt ubevisste sinn er helt utrolig! Den kontrollerer vår kropp og våre omgivelser svarer simpelthen på det den skaper. Vi kan lage planer, vi kan jobbe hardt for å nå et mål vi setter, hvis det ikke er vårt til å begynne med, går det ikke. På et eller annet tidspunkt vil det stoppe opp.
 
De fleste mennesker er ikke klar over at det de tror de ønsker i livet ikke engang er deres. De er bare oppdradd sånn. Foreldre ønsket det for dem eller samfunnet forventet det.
Første steg mot å oppnå suksess og leve et liv i overflod, er å innse hva det virkelig betyr for hver av oss. Simpelthen ved å legge merke til, når du leser dette, hva som er Suksess og Overflod for deg. Og tenke igjennom hvorfor… Vær nysgjerrig på hva som skjer, hva du føler når du tenker på det. Gjør tanken deg lykkelig og lett til sinns, eller er det en alvorlig jobb, fullstendig uten fornøyelser? Hvem eier det?
 
GUY
 
Fantastiske ekempler på hvordan vi lar våre historier styre våre liv, vår helse og til og med vårt velbehag, Kari! Det er disse historiene vi tilpasser oss og bygger på, gjennom livet, fullstendig uten tanke på at det er det vi gjør. Faktisk er vi vår egen verste fiende når det gjelder dette, fordi vi undertrykker så mye av vårt sanne potensiale, rett og slett ved å fortsette å spille på disse historiene. Og samtidig er vi fullstendig i stand til å snu disse historiene til vår egen fordel, gjennom å observere og virkelig skrive dem om fra begynnelsen igjen.
 
Så Kari, selv om du og jeg har tatt steget ut i den Metafysiske verden og vårt kall er å assistere andre til å oppdage sine skjulte potensialer, betyr ikke det at vi er immune mot en rekke ubevisste barrierer på veien mot suksess. Vi er akkurat like menneskelige som alle andre… Min største utfordring, for eksempel, er den lille stemmen som fortsetter å fortelle meg at jeg aldri var ment å bli velstående, eller ha suksess i jobbsammenheng- en historie som stammer fra min far, som alltid gjentok at vi McGowans rett og slett ikke har det som trengs!
 
Så ja, jeg har nok kanskje ikke nådd mitt fulle potensiale på noen måte, men jeg er en dyktig observatør av min egen måte å Være på og jeg vet at for å leve i overflod, må jeg Være overflod, ikke i ønsker, men i tro… Jeg forstår også at det jeg ønsker å være, ligger i det jeg ikke vet at jeg ikke vet..
Og allikevel, hindringer og utfordringer fortsetter å vise seg. Vel, det er en prosess som krever oppmerksomhet og utholdenhet. Det sies at “livet er en reise”, dog, er du ikke villig til å forplikte deg 100 % ( og jeg mener ETT HUNDRE PROSENT!) til å oppleve reisen helt til endestasjonen, hva var vitsen med å starte reisen i utgangspunktet?
 
Ontologi handler om den enkeltes måte å være på, for å avdekke hvor røttene til alle blokkeringene til suksess er. Selv om en serie av prosesser som PowaForce forum tar studentene til et stadie av forvandling, hvor de blir utstyrt med verktøy de trenger for å dykke ned i det uendelige havet av såvidt oppdaget potensiale, er det mulig å starte dette selv.
 
Gjennom mine personlige coaching, pleier jeg å råde folk, (mer som en hjemmelekse, tenker jeg) til å begynne å observere deres tankemønstre-hva som fungerer og hva som ikke fungerer- og skrive det ned  en journal. På denne måten får man mulighet til å etablere, i reelle fakta, et slags kart over ens verden- og spesielt, hvor de ekle blokkeringene for suksess befinner seg.
 
Deretter er man i stand til  legge to og to sammen og få et klarer bilde av hvordan opplevelser i barndommen (og hvilke følelsene og tolkninger som omga hendelsene) som gjorde at vi skapte disse rekkene av historier om oss selv. Og se de samme følelsesmessige opplevelsene dukker opp, gjenskapt, i voksen alder, fra tid til annen, og forstyrrer eller hindrer vår fremgang for å oppnå overflod.
 
Jeg må poengtere her, og jeg er sikker på at du er enig, Kari, at å gjøre dette alene er ekstremt vanskelig (hvis ikke umulig) uansett hvor mange selvhjelpsbøker du leser eller hvor mange motiverende samtaler du deltar i… Det som må til er en erfaringsmessig forvandlingsprosess; med andre ord praksis, ikke teori.
 
Tenk på denne analogen: Du har aldri kjørt bil før og ønsker å bli en dyktig sjåfør så fort som mulig…. To senarioer: A) Jeg setter meg ned med deg, gir deg en innholdsrik opplæringsbok for kjørelære og forklarer deg hvordan du skal kjøre en bil… B) Jeg plasserer deg bak rattet i en bil, lærer deg det grunnleggende du trenger å vite for å kjøre og vi kjører av sted. Alvorlig talt, trenger jeg å forklare mer? Hvilket scenario vil gjøre deg til en dyktig sjåfør på kortest mulig tid? Livet er ikke en simulator eller et PS3 spill- det er virkelig og den eneste måten å lære på er gjennom erfaring.
 
Ja, livet er en reise – og jeg mener det bør være som å cruise bortover veien en nydelig kveld, med taket nede, (I en cabriolet du kjører med dyktighet, selvfølgelig)… Full av glede! Velsignet! Og i overflod!
 
KARI
 
Flott bilde, Guy!
 
Ja, enhver forvandlig må komme innenfra, det er ingen annen måte, alt annet er bare teori. Og den eneste måten å skape forvandlig på er gjennom å bevege seg utenfor trygghetssonen… Ikke et enkelt steg å ta, ofte ender det med at vi blir puffet ut av omstendigheter som ser ut til å være utenfor vår kontroll. Og allikevel, er de det…?
 
Hvert eneste valg vi gjør har konsekvenser og skaper potensialer. Vi har så lett for å glemme det og det er forståelig. For ofte er vi ikke engang klar over at vi velger. Men vi gjør, hvert sekund av dagen. Hva velger jeg å tenke, hva velger jeg å spise, hvordan velger jeg å reagere. Hvorfor ble jeg sint nå og hvorfor jobber jeg fortsatt i en jobb jeg ikke liker?
 
Jeg husker da jeg begynte å lære kinesiologi. Min lærer spurte den første dagen hvorfor jeg hadde valgt dette. Jeg fortalte henne at endelig, etter 20 år, hadde jeg muligheten til å gjøre det. “Jeg har alltid hatt lyst til å lære dette fantastiske verktøyet, men min livssituasjon hindret meg” sa jeg. Hun nikket på hodet og sa ingenting. Siste dagen, da vi skulle til å avslutte, spurte hun om jeg husket hva jeg hadde fortalt. “Det eneste som er skyldig i å satt hindringer i veien for at du kunne lært kinesiologi for 20 år siden, var deg selv” sa hun. “Du kunne akkurat like godt ha gjort dette valget den gangen” Milde himmel så sint jeg ble! Jeg sa ingenting, jeg er stort sett høflig, men jeg tenkte desto mer: “ Du vet ingenting! Du har ingen anelse om hvordan livet mitt var på den tiden!!! Jeg kunne abslutt IKKE ha gjort det valget, selv om jeg ville! Det var ikke min skyld!!!
 
Vi ler av det i dag. Selvfølgelig var det min skyld! Eller riktigere, det var ingens skyld i det hele tatt, det var et valg. Og gjennom dette valget opprettholdt jeg alle de omstendigheten jeg trodde jeg ikke ønsket… Og hvorfor det? Fordi jeg ikke var klar over hva som egentlig skjedde, det var jo ikke min skyld… Jeg ofret kunnskapen om hvem jeg var og tilpasset meg til hva andre mennesker mente jeg skulle være.
 
Jeg er ikke alene om dette. Hver dag møter jeg mennesker som sier at det kke er så viktige. Så lenge alle er fornøyde, er det ok… Det er så vanlig at vi ikke engang tenker over det. Vi til og med snakker om disse fantastiske menneskene, som aldri tenker på seg selv, som bare er ute etter å gjøre livet bedre for andre mennesker….
 
Så ja, min hovedhindring var at jeg alltid følte andre mennesker var så mye viktigere enn meg.   Jeg lærte meg, i tidlig barndom, at min jobb var å gjøre andre lykkelig, uansett hva det kostet. Så nå, når jeg har kommet så langt i livet og i min opplysthet, har jeg ingen problemer med å se at jeg har skapt hele mitt liv rundt denne antakelsen. Og det er også tydelig hvordan livet har vist meg dette, gjennom hver eneste person jeg har hatt i livet som fikk meg til å føle meg uviktig. Og de var overalt…
 
Og dette er skjønnheten med livet. Vi blir værende i ubehagelige forhold, jobber, vennskap, livssituasjoner alt for lenge.Uansett hvor dårlig vi føler oss, hvor fanget vi kan føle oss, så holder vi fast på det. Fordi vi kjenner det, vi vet hvordan vi skal forhlde oss til det. Kanskje ikke et lykkelig liv, men ikke så galt heller.. 
 
Den dagen vi begynner å innse at vi har kraften til å forvandle vårt liv til akkurat det vi ønsker, være takknemlig for hver eneste hindring på veien og vende innover for å finne de valgene som bringer frem det høyeste potensialet i oss selv, begynner liver i overflod. På alle nivåer av hva overflod betyr for den enkelte! Fysisk, mentalt, emosjonelt!
Og du har absolutt rett, skjønnheten i menneskeheten er at uansett hvilke blokkeringer vi har, vil andre mennesker vise oss det. Og vi trenger andre mennesker for å bli i stand til å se hva som skjer og for å forstå hva vi kan gjøre med det!
 
Vi kan ikke avlære noe som helst. Hver gang vi tar et steg fremover mot bedre forståelse av oss selv, lærer vi noe vi aldri vil glemme. Selv om vi kan glemme det bevisst, så husk, det er bare 5 % ! Vi forandrer våre ubevisste vaner og gjennom det forandrer vi vårt liv!
 
Og best av alt: Vi trenger ikke engang finne ut hvordan! Vi trenger bare å VÆRE, I øyeblikket. VÆRE bevissst på hva som skjer og hvorfor. Og gi slipp… Og vite at hver gang vi gjør det, blir livet bedre og bedre!               
 

  

0 Kommentarer på BLOKKERINGER FOR SUKSESS:

Kommentarer RSS

Legg til kommentar

Navn:
E-postadresse: (Obligatorisk)
Hjemmeside:
Kommentar:
Gjør teksten større, fet, kursivert og mye mer med HTML-kode. Vi viser deg hvordan.
Post Comment
RSS

Siste innlegg

DIN KROPP, DIN HELSE
SINNETS MAKT OVER KROPPEN.
DET HVITE RASERIET.
En ny tid er i emning.
OG MED SMÅ STEG FORANDRER VI VERDEN...

Kategorier

A Tribute
En ny tid
Mind over matter, sinnets makt over kroppen
Our unconcious world/ Vår ubevisste verden
Vår ubevisste verden/ Our unconcious world
drevet av

Website Builder drives av  Vistaprint