Manglende Fullførelse
Inner Whisper - transformasjon og muligheter
Min blogg

Manglende Fullførelse

MANGLENDE FULLFØRELSE.
 
GUY
 
Da vi snakket om begrensinger i vår forrige samtale, Kari, kom jeg til å tenke på denne “kreftsvulsten” som jeg kaller Manglende Fullførelse. Jeg referer til det som en kreftsvulst, fordi det starter med en eller to tilsynelatende ubetydelige ting, men som over tid manifisterer seg til å bli et stort problem i våre liv. Og hvis du er som meg – en utsetter – er det spesielt problematisk
 
Så, hva snakker jeg om? Jeg skal gi deg et eksempel for å oppklare… Jeg vet ikke hvordan det er i Norge, Kari, men her i sub-tropiske Sør Afrika er det veldig fruktbart og gresset gror fort om sommeren. Det trengs å bli klippet nesten ukentlig og hvis du utsetter det, vil det snart se ut som en jungel og det er en stor oppgave å få tatt det…
 
 Jeg skal gi deg et annet og mer seriøst eksempel: Jeg har en venn som er veldig velstående. Da jeg møtte ham hadde han nettopp flyttet inn i et nytt hjem – et enormt sted i et velstående område, med panoramautsikt til sjøen etc. Han hadde allerede bodd der I et år, allikevel var det så mange av aspektene i hjemmet hans som ikke var fullført – elektriske ledninger var synlige flere steder; skott lå åpne; en spiraltrapp til taket lå fortsatt på golvet osv. Han og hans familie virket uberørte av dette, så jeg tenkte ikke noe særlig over det. Så besøkte jeg hans tidligere hjem, som han fortsatt eide, der var det enda mer som ikke var fullført! Jeg begynte å se et mønster…
 
En stund senere, skulle jeg vet et tilfelle gjøre noe markedsføring og designveilednig for ham og fant at det samme der. – jeg kunne nesten visualisere “skal fullføres” plakater pryde veggene på arbeidsplassen hans! Ni ganger av ti var han for sent til et møte, (selv om det var i samme bygningen) fordi han prøvde å ta igjen det forsømte og han kunne la jobbsøkere på jobbintervju vente i opp til to timer, uten å se ut til å bry seg noe særlig om det….Nå kan du se hvordan selve treghetsmønsteret har sin egen dominoeffekt.
 
Nå, selv om min venn hadde mye penger, hadde denne manglende evnen til å fullføre – som hadde infiltrert det meste av livet hans – skapt en mengde av begrensende atferdsmønstre som virkelig gikk ut over hans virkelige potensiale. Når jeg nevner denne dominoeffekten, gjør jeg det for å vise at ikke bare var det avgjørende for han, men også for dem som var under hans inflytelse; hans famile og ansatte…
 
Penger og eiendeler er illusjoner om suksess. Og det er uheldig, for som illusjoner maskerer de et enormt potensiale fra vårt bevissthet!
 
Alene, kan en manglende fullførelse enkelt fikses, men når de bygger seg opp i en så stor grad at de blir en måte å leve livet på, blir de usynlige – ubevisste. Vi ender med å ignorere disse begrensingene. De blir akseptable… Burde de det?
 
Uhedigvis har jeg aldri fått sjansen til å jobbe med min venn med disse usynlige utfordringene, siden vi drev fra hverandre og ikke har sett hverandre på et par år – kanskje som et resultat felles manglende fullføring!
 
Hvordan vil du beskrive dette fra ditt ståsted, Kari, når du jobber med klienter? Hvordan passer faktoren manglende fullførelse inn i din erfaring?
 
KARI
 
Temaet manglende fullføring skyldes som oftes en ubalanser tidslinje. Hjernen trenger å få ting inn i kontekster, eller bokser, hvor tid er en veldig viktig del. Så spørsmålet er: Hvilken kontekst ligger denne mangelnde fullføringen i, hvilke personlig boks, om du vil og hvilken balanse er det her i forholdt til tiden du føler du har? Og hvordan påvirker det din hverdag, når den, som du sier, er full av ufullførte handlinger?
 
Jeg blir alltid imponert over måten hverdagens små handlinger (kanskje er de så små at vi egentlig legger merke til dem før andre påpeker dem) kan skjule viktige temaer. Og det virker så lite. “Hva så om jeg glemte å lukke døra til kjøkkenskapet? Eller glemte å legge rotet mitt i søpla? Eller om mine elektriske ledinger henger løse? Jeg skal gjøre det senere, når jeg får tid…”
 
Tilsynelatende en liten ting, men det skjuler en masse som foregår i ditt sinn.! Som du sier, plutselig har du alltid hastverk for å rekke det du skal. Det er lett å glemme detaljer, enten det gjelder private elle i jobbsammenheng. Og alle submodalitetene som er knyttet til dette, det dekker virkelig over dette enorme potensialet, som du sier.! Fordi alt vi gjør, uansett hvor lite det er, er vår egen handling. En gang skjedde noe som skapte dette mønsteret og over årenene har det utviklet seg til ekpertise! En ugunstig vane, skapt av det mentale sinnet.
 
Så, kommer alt dette fra kun å glemme å putte tomflaska i søpla? Eller ikke lukke dører, fylle bensin, stole på at andre samler alle de løse endene og fullføre? Ja! Og hvilket mønster er det som vises her?
 
En ubalansert tidslinje sørger for at du alltid har det travelt. Eller aldri… Det er veldig vanskelig å bare VÆRE, som vi snakket om, ganske enkelt fordi en ubalansert tidslinje vil gi deg følelsen av at det aldri er nok tid. Så i stedet for å ta den tiden det tar å rydde opp eller fullføre det ufullførte, haster du av gårde til neste prosjekt. Og, som du nevnte i vår forrige samtale, hjernen vår tolker det og gjør det fornuftig. Så, og jeg tenker vi kan være enige om det, vi legger ikke merke til uferdige saker før noen henleder oppmerksomheten på det
 
Så hva er det egentlig som foregår? For at hjernen skal skape en forståelig tolkning av det som skjer, trenger det å bli plassert i en tidsramme. Som at din fødsel var i fortiden og din pensjonsalder er i fremtiden. Eller, en oppgave har et startpunkt, et punkt der jobben er gjort og et punkt for opprydding. Når det gjelder manglende fullførelse, på det tidspunktet da tiden er inne til å fullføre, har hjernen allerede fjernet seg fra det og hastet videre til noen nytt.
 
En ubalansert tidslinje er også tilfelle når du har å gjøre med mennesker som aldri ser ut til å klare å komme tidsnok. De har alltid tid nok og de kan la mennesker vente i timevis.
 
Hvis du ber en person med en ubalansert tidslinje om å peke på forskjellige tidspunkter, som å innbille deg at du står utenfor deg selv og peker på Jesus fødsel, din egen fødsel, en bursdag i fremtiden.. Hvor er det? Prøv det, det kan være veldig informativt…
 
Manglende fullførelse handler om ubevisste vaner. Det kan være arvet, som å vokse opp i en familie med flere forskjellige tidslinjer – husk hvordan  hjernen bare laster inn innformasjon de første 6 årene… Eller det kan komme fra stress. Ganske enkelt skjule disse følelsene av å ikke være god nok, viktig nok, intelligent nok…
 
Så handler vi for å få en bekreftelse på det! Hver handling vi foretar handler vi for å få bekreftelse på hvem vi tror vi er. De fleste gangene er vi ikke klar over det, før vi får reaksjoner fra andre mennesker…
 
Hva kan du fylle inn her, Guy?
 
 
GUY
 
Ja, Kari, da tvinger spørsmålet seg frem: Hvordan kan vi avsløre disse manglende fullførelsene og fikse våre forstyrrede tidslinjer?
 
Vel, først og fremst, PowaForce Forum jobber med våre manglende fullførelser, I tillegg til et vell av andre barrierer vi møter i livet – allikevel er det måter som gjør oss i stand til å begynne en grunnleggende og effektiv selv-coaching prosess som vil gi resultater selv om det ikke vil være fullstendig transformasjon.
 
Først er det nødvendig å etablere et mønster – å observere dine tanker og handlinger – for å få noen ideer om hva du prøver å avsløre. Husk, det meste av dette er vi ikke engang klar over eksisterer!
 
Jeg anbefaler alltid klienter og studenter den beste måten å gjøre dette på, den velbrukte og utprøvde metoden å skrive en journal, for på den måten kan du ta disse flytende tankene og samle dem i svart /hvitt for senere referanser.
 
Nå noterer du – som du husker dem – alle de tingene du hadde bestemt deg for å fullføre, men aldri fulgte opp; alt du ønket å gjøre som du ikke fikk gjort fordi noe annet ikke var fullført, alle de tingene som bygger seg opp (selv om det er oppvask) som aldri ser ut til å bli gjort… Uansett hva det er, uansett hvor dumt det virker, skriv det ned!  Etter som du skriver ned, vil mer og mer komme frem…
 
Dette er bra, for i prosessen med å skrive, handler du, i motsetning til å putte det i en boks i sinnet og glemme hele greia. I tillegg gir du slipp på alle disse små og tilsynelatende ubetydelige tingene som til sammen skaper et stort tema.
 
Du ender opp med hva som kan se ut som en solid uoverstigelig masse av ufullførte saker. – og samtidig som det kan være sant -  er det også bare en illusjon, basert på vår tolkning… Ubevisst har vi en tendens til å samle alle våre problemer til et, slik at vårt sinn kan forenkle tingene. Så vi ser det som et stort problem uten løsninger eller en ende.
Det er ikke sant!!
 Det du vil oppdage er at så snart du har begynt å jobbe med et tema, en manglende fullførelse av gangen (forplikte deg til å kun løse dette problemet) klarer du lett å fullføre det! Deretter tar du neste… og neste, og neste…Prosessen blir lettere og lettere ettersom du fortsetter, til du innser at du har utryddet over halve listen og ikke tilført noen nye heller!
 
Hva du har oppnådd er å forandre den ubevisste vanen av å ikke fullføre ting, til en ny og progressiv vane som etterlater deg med en følelse av fullførelse. Hva du også har hatt suksess med er å forandre tankemønsteret fra å ikke være i stand til å fullføre, til å fullføre med stor suksess alt du setter I gang med.
 
Nye tanker, nye mål, nye handlinger.
Overflod!
 
Kanskje du, Kari, kan dele noen av dine praktiske tips når det handler om å redefinere tidslinjer?
 
KARI
 
Når vi fokuserer på manglende fullføring for å avdekke ugunstige ubevisste vaner for så å forandre dem til gunstige vaner, er det fantastisk å se hvordan et helt nett av forklaringer og unnskyldninger dukker opp. Følelsen av å ikke ha nok tid, ikke ha kontroll, ikke være i stand til å se alle disse detaljene som krever handling, kan lett gi deg en følelse av at du taper. Så er vi tilbake til alle disse illusjonene om å ikke være god nok, smart nok, ikke ha nok kontroll…
 
Disse illusjonene er skapt av antakelser fra tidligere erfaringer og kunnskap. Og vanene vi skaper fra disse antakelsene kjører i det ubevisste igjen og igjen.
 
Så, hva er mitt praktiske råd som Kinesiolog?
 
Dine øyne er direkte knyttet opp til nervesystemet. Alt du ser, vil bli sjekket mot ditt indre arkiv av erfaringer for å avdekke ethvert stress og så fort det er noe der, går hjernen over i overlevelsestilstand. Det betyr å gjenta gamle vaner igjen og igjen…!
 
Dette er noe vi kan bruke. Når du blir oppmerksom på et problem med ufullførte saker, kan du faktisk bruke øyebevegelser for å avdekke hva som foregår. Hvis du holder den ene hånden på pannen og den andre på bakhodet, skaper du forbindelse mellom tidligere erfaringer, som sitter i bakhodet og nye kreative løsninger, i frontal emminensene eller pannen.
 
Grunnen er at så fort du holder med hendene øker blodgjennomstrømningen i hjernen. Tenk deg så at du følger klokka med øynene, start kl 12, rett opp.
 
Hold denne stillingen mens du tenker på din manglende fullføring helt til du innser at tankene dine vandrer avgårde til noe annet. Så gjør du det samme mens du ser på et punkt midt mellom 12 og 3, deretter kl 3, så midt mellom 3 og 6, deretter kl 6. Fortsett til mellom 6 og 9, så 9, deretter mellom 9 og 12. Så rett frem og til slutt som du ser ut i horisonten. Hold hodet stille hele tiden, bare flytt øynene og tenk på det samme problemet i hver øyeposisjon. Hold hver øyeposisjon så lenge det er nødvendig, bare tenk på oppgaven til tankene begynner å vandre. Da er stresset borte og du er i stand til å fokusere på andre løsninger. Husk å holde for og bak på hodet hele tiden. Hvis du gjør dette regemessig for å fylle ut oppgaven med å skrive journal og være bevisst, kan så mye oppnås. Til det beste for deg og alle rundt deg…
 

For vår neste samtale kunne jeg tenke meg å utvide denne oppgaven om manglende fullføring til å snakke om manglende fullføring av egen utvikling. Hvem er ansvarlig for din utvikling? 


0 Kommentarer på Manglende Fullførelse:

Kommentarer RSS

Legg til kommentar

Navn:
E-postadresse: (Obligatorisk)
Hjemmeside:
Kommentar:
Gjør teksten større, fet, kursivert og mye mer med HTML-kode. Vi viser deg hvordan.
Post Comment
RSS

Siste innlegg

DIN KROPP, DIN HELSE
SINNETS MAKT OVER KROPPEN.
DET HVITE RASERIET.
En ny tid er i emning.
OG MED SMÅ STEG FORANDRER VI VERDEN...

Kategorier

A Tribute
En ny tid
Mind over matter, sinnets makt over kroppen
Our unconcious world/ Vår ubevisste verden
Vår ubevisste verden/ Our unconcious world
drevet av

Website Builder drives av  Vistaprint