Manglende fullførelse i egen utvikling
Inner Whisper - transformasjon og muligheter
Min blogg

Manglende fullførelse i egen utvikling

.
 
KARI:
 
En ting er sikkert, Guy, jeg må være verdens mest heldige person, som har den jobben jeg Hver eneste dag får jeg lov til å følge mennesker på veien mot Opplysning. Det som forundrer meg, hver eneste dag, er hvilke eventyr vi alle er, og hvilket enormt potensiale vi alle har.
 
De fleste av mine klienter kommer til meg fordi de sliter i livet. Ofte har det vært vært slitsomt en tid, kanskje i år. De har alle slags symptomer og de har ofte vært i helsesystemet over lang tid. Det som skjer når du sliter på denne måten, er at du før eller senere ender opp med følelser som sinne, bitterhet, ingen energi, sorg, tap av kontroll over hvordan livet viste seg å bli, og den eneste måten å forholde seg til det hele er å tilpasse seg.
 
Jeg hadde en klient for noen år siden, en kvinne med noen leie barndomsopplevelser. Hun hadde jobbet mye med dette og var nå kommet til et punkt der hun ikke hadde noen problemet med å snakke om dem..

Hun var sint. På sine foreldre. På sin familie. På lærerne og folk rundt som ikke hadde hjulpet hjulpet henne da hun var liten. Og hun var sint på sin dumme ektemann, han forsto ingenting… hennes søster, hun fikk et godt liv…
Det var lett å forstå sinnet, tatt i betrakting det hun hadde gått igjennom, men hjalp det henne?
 
Hennes indre drama ble spillt ut på alle menneskene rundt henne. Først møtte hun empati og forståelse. Etter en stund gjorde de noe som enten gjorde henne skuffet eller lei seg. Vi snakket om hvordan dette kunne være en læreprosess og hun svarte samtykkende I det og sa:

"Jeg går ut i fra det er noe jeg skal lære her, men holder det ikke nå….?"
 
Jeg spurte hva hun følte hun hadde lært og hun sa hun nå forsto hun trengte å komme bort fra dramaet en stund…. Så kanskje de andre personene ville tenke seg litt om og begynne å forandre seg…
 
For meg, sittende på usiden, uten å ha noen følelser i dette, var det enkelt å se hvilken  stor sjanse hun hadde for selvutvikling I denne situasjonen. Hvis hun ville ta ansvret for det.  Men hun var nødt til å konfrontere illusjonen av å være et offer for omstendighetene! Og å konfontere illusjoner er skremmende! Hvis sannheten, som vi ser den, ikke er sann, hva da? Er livet en løgn?
 
Dette må være i din linje, som Transformerende Coach, Guy? Hva er dine erfaringer rundt dette?
 
GUY
 
Å ja, Kari, der er den eldgamle antakelsen, at løsningen på våre problemer ligger “der ute”, eller “denne personen er ansvarlig for at livet mitt er så vanskelig” - lista fortsetter og fortsetter…
 
Det er på grunn av disse antakelsen at vi samler opp så mange ufullførte ting i forhold til vår selvutvikling. Vårt ego omdirigerer lettvint de grunnleggende årsakene bort fra oss, så vi er “beskyttet” fra å ta medansvar. Og jo mer vi benekter dette medansvaret – ved å projisere det “ut der”- jo mer vil våre temaer multiplisere seg, så over lange perioder (i de fleste tilfellene et helt liv) blir disse ufullførte sakene umulig å gjenkjenne – og enda mindre vedkjenne seg. Og vi adopterer virkelig denne avdekningsmanøvren å bli et offer, dette “Stakkars Meg- syndromet” som jeg kaller det. Første stadie er – som du sa Kari –  å samle tilhengere til din elendighet – noe som bare tjener til å kaste bensin på bålet. Etter som det blir mer vanemessig, vil egoet begynne å kaste skyld og gradvis vil støtten smelte bort og alt som er igjen er sinne og frustrasjon – Mangel…
 
Akkurat som vi spiller en rolle I en teaterforestilling, spiller vi rollen som “offeret” så bra. Det er fordi vi har øvet oss et helt liv og det er det vi kan best. Legger du merke til, Kari, at nå er vi tilbake til “det vi vet”? Vi er blitt så komfortable med å spille denne rollen, at for nå å forandre den; til rett og slett å skrive om manuskriptet, og ta steget inn I det “vi ikke vet at vi ikke vet”, vil være utenkelig. For ikke å snakke om at vi nå må bli ansvarlig for å fullføre dette ufullførte, er nok til å reise barrierene og rømme hodestups avsted.
 
Erkjennelsen av ansvaret er allikevel absolutt nødvendig for å klare å manifestere endringer.
 
Jeg har sett dette I så mange tilfeller hos lærlinger på PowaForce Forum, hvor forståelse og erkjennelse av disse ufullførthetene alene, åpner opp for et stort et potensiale! Folk kommer med forhåndsskapte ideer om deres problemer i livet, perfeksjonert gjennom kunsten å avvike. Antakelsen av at hvis vi feier støvet under teppet, så vil det på en eller annen måte forsvinne, er en av de største misforståelsene og begrensende mønster vi ubevisst har adoptert. Og vi tror det er normalt!
 
Så, hvordan begynner vi denne prosessen med å skape forandring, Kari? Hvordan knuser  vi denne støpeformen som holder oss i mangelfullheten og knappheten?
 
KARI.
 
Det er milliondollar spørsmålet, Guy! Hvordan forandrer vi noe vi ikke er klar over….? Når det er så tydelig at vi har all grunn I verden til å føle oss elendige..? La historien fortelle at: fra tidlig barndom og til i dag, alt som har skjedd? Og la også la historien fortelle om alle de tingene vi har gjort for å komme ut av situasjonen! Som en person sa til meg for en stund siden: Jeg har en plan. Jeg har et mål. Jeg putter målet mitt inn i et tidsperspektiv og jeg trøster meg med at på en eksakt dato er mine problemer over. Da er jeg ferdig med å forholde meg til dette og livet kan fortsette. Frem til det setter jeg meg selv til side. Så hva skjer? Like før det er meningen det skal være over, skjer det noe som kaster alt overende og problemene fortsetter!
 
Hvem er skyld i det? Sitter det noen i det skjulte som drar I noen tråder mens de ler ondskapsfullt fordi vi ikke fortjener å være lykkelige av en eller annen grunn?
 
Vi har snakket om tidslinjen i en tidligere samtale, hva skjer hvis vi putter vår skjebnetime, vår lykke, vår livs kjærlighet, overflod, en god natts søvn, vekttap, den en gang i livet-jobb mulligheten… ut der? Til et tidspunkt i fremtiden? Skyver lykken foran oss til neste dag, neste uke, neste måned, til de personene som gjør livet vårt elendig, angrer, kanskje opplever noe av den samme smerten, sånn at de kan forstå hvordan vi føler det… Hva skjer?
 
Du har suksess! Du får nøyaktig det du ber om! Du når det aldri, det vil fortsette å være foran deg!
 
Alt er et valg og vi er alle ansvarlig for våre egne valg! Faktisk er det det eneste vi er ansvarlige for! Og wow, for en forandring det er i menneskers liv når de går fra “ikke valg” til “valg”.
 
Så, hvis du ønsker å fortsette på “Jeg har ingen valg, livet skjer bare med meg…” veien, vil du lykkes. Hvis du tror du bare må holde ut til noen utenfor deg forandrer seg i din favør, er det nøyaktig hva som skjer. Hvis du holder ut mens du venter på neste uke, neste måned, sommeren, vinteren, jul… er det nøyaktig hva som hender! Du fortsetter å holde ut… Venter…Og hver dag bekrefter din skjebne. Overalt ser du lykkelige mennesker, slanke mennesker, rike mennesker, mennesker med gode jobber, suksessfulle mennesker… Og du skjønner ikke at du er en av dem! Suksessfull i det du gjør, for på et sted dypt, dypt nivå i ditt ubevisste sinn har du bestemt deg for å vandre på “ikke valg” veien.
 
Du kan fortsette på denne veien så lenge du ønsker. Husker du? Du er ansvarlig for ditt eget liv! Det er det eneste du er ansvarlig for! Et liv, mange liv, det betyr ingenting! Du kan bruke så lang tid du vil!!
 
Og ingenting forandrer seg! Det er Loven om Tiltrekking! Du sender ut “ingen valg” energi, alt rundt deg sørger for at du får det du ber om…
 
Vi kan ikke tvinge Universelle lover til å fungere som vi vil. I motsetning til menneskeskapte lover, er de konstante. Du kan ikke hindre solen å skinne eller natten å komme. Uansett hvor sint du blir fordi solen skinner og kanskje til og med brenner huden din,  stopper den ikke. Du må ta ansvaret for å gjøre noe. Det er ditt liv, din hud, hva velger du?
 
Å velge å ikke velge er også et valg!
Et steg i din personlige utvikling. Et vanskelig steg. Et langvarig steg og i sannhet et veldig viktig steg! For det er dette steget som til slutt tar deg fra offer-status til seier-status. Du vil nå det! Du kan ikke unngå å utvikle deg! Det eneste du kan gjøre er å motsette deg det, så lenge du trenger det. På et tidspunkt vil du begynne å ta ansvar for ditt eget liv! Rett og slett fordi du ikke ønsker å føle deg så fortapt lenger…Du har lært leksen din! Og det er den virkelige leksen! Nå trenger du ikke lenger å være avhengig av .andre mennesker for å skape forandring!
 
Universelle lover er uforanderlige. Så i det øyeblikket du bestemmer deg for å vandre langs den andre veien, valg-veien, ta ansvar for hvert steg du tar, er bevisst på alt som skjer i livet ditt, hvert eneste sekund av det, begynner du å se et mønster. Lytt til hva mennesker sier til deg. Vær bevisst på det du hører som tilsynelatende ikke er for dine ører, som på bussen, eller i en folkemengde… Hvordan får det deg til å føle? Lykkelig? Sint? Eller de mest undertrykkende følelsene av alle, bare litt irritert, fornærmet, du ønsker om å trekke deg tilbake…

Følg følelsen. Hva ble egentlig sagt? Hva så du? Bruk litt tid på å gå igjennom tankene i forhold til det. Er de positive eller negative? Hvis de er negative, hvorfor? Det er ingenting rett eller galt her, bare Universelle lover i aksjon.
 
For å hjelpe deg I dette arbeidet, sjekk de Universelle lovene og prinsipper for Manifestasjon på nettsiden. Skriv dem ut, prøv å forstå dem, prøv å følge dem. De vil hjelpe deg på veien, og når du er klar til å dykke dypt ned i det du ikke klarer å finne alene, vil du få hjelp. Husk når eleven er klar vil læreren dukke opp. Og det vil være nøyaktig den rette læreren for deg!! Hvorfor? Fordi du har valgt å ta ansvaret for livet ditt og være bevisst på din egen utvikling. Du jobber med de Universelle lovenen for å lykkes i bevisst vekst, få tak i ditt enorme potensiale, istedet for ubevisst vekst, der du bekjemper dem.
 
GUY
 
Ja! Det er det det koker ned til, er det ikke Kari? Et enkelt valg… Og enten vi velger eller ikke velger – vi velger fortsatt! Forskjellen ligger i om det er bevisst eller ubevisst. Når vi sitter der med alle våre ufullførte saker og ingenting i livet ser ut til å forandre seg, hele tiden det samme – gamle – samme - gamle.. Det er når vi ubevisst ikke velger, vi er ikke klar over det…
 
Så hvis vi søker forandringer; hvis vi ønsker å løse dette indre mysteriet og avlære hva vi vet, trenger vi å gjøre bevisste valg. Dette krever at vi går tilbake til basis observasjon og blir dyktige i tillegg.Og som jeg alltid legger til; Det krever forpliktelse og utholdelse.
 
Til å begynne med trenger vi å klargjøre en “arbeidsplass”som er fri for alt rot og travelhet i sinnet.En god måte å oppnå dette på, er gjennom meditasjon. Giudet meditasjon er å foretrekke… Personlig  foretrekker jeg Buddistisk meditasjonspraksis, men alle finner sin egen og det finnes alltid meditasjonsgrupper man kan følge, eller cd`er  man kan kjøpe (eller I Mp3 format) som du kan spille hjemme - eller når du kjører til jobb.
 
Det er best å jobbe seg opp til 20-30 minutter, (i begynnelsen er 5 minutter passende) morgen og kveld, eller når som helst på dagen det er stille og uten forstyrrelser…. Det er viktig å være bestemt på å opprettholde meditasjonstidene, for ved å gjøre det, innfører du en ny vane.
 
Det meditasjonen gjør er å gi deg muligheten til å filtrere ut den negative energien og tankene og igjeninnføre positive, generative tankemønstre. Faktisk, bare med å engasjere deg i meditasjonsprosessen, åpner du opp for de Universelle lovene. Det er et bevisst valg.
 
 Flott! Du har begynt endringsprosessen! Og mest sannsynlig er du ikke engang bevisst på hvilken enorm transformasjon du har skapt…
Automatisk vil du bli mer i harmoni med din Væremåte og du utvikler et høyere nivå av utholdenhet som observatør…. Din kreativitet begynner å strømme på og nå tar du steget inn i det kolossale reservoiret av potensiale! Som du nevnte, Kari, når studenten er klar, dukker læreren opp  - alikevel, det jeg har funnet ut er at jeg er både student og lærer i ett. I det øyeblikket jeg tar valget om å være en flittig student, det er øyeblikket jeg begynner å lære – og jeg begynner å undervise.
 

I vår neste samtale har jeg lyst til å grave dypere ned i et emne vi har vært borte i tidligere, som handler om den kollektive bevisstheten – spesielt i forhold til hvordan den påvirker forretningsverdenen.  


0 Kommentarer på Manglende fullførelse i egen utvikling:

Kommentarer RSS

Legg til kommentar

Navn:
E-postadresse: (Obligatorisk)
Hjemmeside:
Kommentar:
Gjør teksten større, fet, kursivert og mye mer med HTML-kode. Vi viser deg hvordan.
Post Comment
RSS

Siste innlegg

DIN KROPP, DIN HELSE
SINNETS MAKT OVER KROPPEN.
DET HVITE RASERIET.
En ny tid er i emning.
OG MED SMÅ STEG FORANDRER VI VERDEN...

Kategorier

A Tribute
En ny tid
Mind over matter, sinnets makt over kroppen
Our unconcious world/ Vår ubevisste verden
Vår ubevisste verden/ Our unconcious world
drevet av

Website Builder drives av  Vistaprint