Dypere ned i Visjoner
Inner Whisper - transformasjon og muligheter
Min blogg

Dypere ned i Visjoner

 
 SAMTALE 13: DYPERE NED I VISJONER
 
 
KARI
 
Sist uke snakket vi om hvor viktig det er å skape visjoner og hvordan det virker. Denne uken har jeg lyst til å dykke dypere ned I dette temaet. Det er virkelig et viktig et, faktisk er det så viktig at uten å vite dette, I disse tider, ikke være bevisst på det, er som å bygge en skyskraper I blinde eller krysse Stillehavet uten ror.
 
Hvorfor? Fordi vi lever I en tid med store endringer, hvor informasjon krysser jordkloden raskere enn det noen gang har vært muligheter før! Våre besteforeldre og oldeforeldre kunne stort sett leve nøyaktig som deres foreldre gjorde, konsentrere seg om å overleve i hverdagen. Mange giftet seg med nabogutten, eller jenta og forble gift resten av livet, mer eller mindre fornøyde. De begynte å jobbe som 15 åringer og ble værende i den samme jobben til de ble penjsonert, mor var husmor det meste av sitt liv og tok vare på familien. De fleste av dem levde hele sitt liv I samme området, møtte de samme menneskene, opplevde de samme tingene…
 
Og nå? Hva skjedde? De siste 50 årene har inneholdt flere forandringer enn noen gang før og nå virker det som det speeder opp enda mer. Vi kan følge hva som enn skjer I verden i det øyeblikket det skjer og det gjør noe med oss.
 
Vårt syn er direkte koblet til vårt nervesystem. Det vi ser og det vi hører er overvåket av en liten kjertel I vårt limbiske system, kalt Amygdala, senter for sterke følelser. Hvert eneste input fra øyne eller ører, sammen med alt du lukter, blir målt av Amygdala for å sjekke om du noen gang I ditt liv, har erfart noe stressfyllt, som på noen som helst måte kan minne om dette sanseinntrykket. Hvis det bare finnes en eneste ting der, går alarmklokkene ut til resten av hjernen. Og, forresten, det samme skjer når det gjelder kjærlighet og gode følelser, beskjeden går ut.
 
Så hva skjer? Som før sagt, hjernen har bilder av absolutt alt du noensinne har opplevd. Mange bilder skaper en film, en historie. Det er på denne måten hjernen jobber, den setter bilder sammen til en historie. Og historien inneholder følelser, alt du noengang har følt, sammen med bildene. Slik jobber vår fantastiske hjerne. Og det er mer! Fordi den reagerer også! Fra beskjeden som skapes fra den indre filmen, sendes signaler ut I kroppen og får den til å reagere. Og den gjør, tro du meg! Den skaper atferd, den skaper lykke og positive følelser, den skaper smerte, den skaper sykdom, frykt, energi, hell, potensialer for suksess, potensialer for å feile, absolutt alt du noensinne kan forestille deg.
 
Wow, det er så fantastisk! Jeg blir så ydmyk hver gang jeg snakker om disse tingene, som oftest tenker vi ikke engang over hvilken venn og partner vi har! Dette  er en ting vi har felles som viser at vi ikke er alene…
 
 
Og med denne kunnskapen, har vi nøkkelen til et bedre liv! Det er nøkkelen til å låse opp hva det nå måtte være som holder deg tilbake fra å skape det du ønsker I livet!
 
For hjernen reagerer på nøyaktig samme måte hvis du skaper bilder og film med hensikt. Jo flere detaljer, jo mer levende det blir og jo mer du kan tro på det, jo bedre. Hjernen din bryr seg ikke om det er en virkelig hendelse i øyeblikket, den bare reagerer på bildene og den indre filmen.
 
Det er det som gjør Visjon med en hensikt så kraftfull! Å gå fra ubevisste vaner til å ha en hensikt, skape det du ønsker og ikke det du frykter, forandrer verden for deg.
 
Og… Det er ikke noe moro,  hvis det ikke er forbundet med noen utfordringer… For:  Alt du har erfart er fortsatt der. Amygdala vil fortsatt måle alt og alarmere hjernen så fort du berører noe som kjører alarmklokkene i gang.
 
Så dette er det jeg har lyst til å snakke om denne uken! Hvordan kan vi lage en visjon for å få det vi ønsker, når vi vet dette? Og, vil vi få akkkurat det vi ønsker?
 
Hva med deg, Guy? Sist uke fortalte du hvordan du ledet et team med entreprenører gjenom en guidet meditasjon, du fortalte hvor kraftfullt det var. Hva kan du fortelle oss om utfordringene vi kan møte når vi skaper en ny visjon og også hvordan vi skal være utholdende nok til å skape en visjon som virker?
 
GUY
 
Å ja, Kari, hjernens skjønnhet er virkelig til å bli ydmyk av! Det er bare det at vi ser den ikke, så vi klarer ikke å gjenkjenne den. Jeg tilbrakte jul og nytt år med familie I Cape Town, hvor panoramautsikten er til å miste pusten av – lik mange naturskjønne steder I verden – hvor man kan tilbringe timer med å nyte en utsikt som ser ut til å strekke seg ut i uendeligheten. Hvis du er bevisst nok, hvis du observerer en stund, vil du se at hjernen inneholder mer storslagenhet enn alle panoramautsikter i verden! Og du malte et levende bilde  av dette I bare et par setninger, Kari, så takk skal du ha!
 
For noen er det å dykke inn i de potensialene hjernen holder for oss, som å åpne en bøtte med ormer (billedlig talt, ikke med vilje), eller Pandora`s Eske. Det virker for skremmende, så frykten sørger for å holde lokke fast på plass og viljesterkt ignorere alt som kan virke lovende og vakkert…
 
Det trenger virkelig ikke være på den måten, gjør det vel? Som du sier, verden er blitt et mye mer komplissert sted å leve og tempoet overalt ser ut til å ha eskalert til et punkt der, med mindre du har åtte armer og tre hoder, ikke klarer å holde følge med. Og allikevel, sett i motsetninng, i  de gamle, enklere tider hvor det ikke krevdes mer av hjernen enn å holde seg frisk og ha en anstendig jobb, var mulighetene for  å få suksess,  så mye færre. Hvilke muligheter var det for å skape en visjon som vi er I stand til I dag, uten å bli født som en eventyrer og forlate alt som var trygt og helt?    
 
Nå har vi muligheten til å bli alt vi ønsker, med visjoner opp til stjernene! Og vi kan gjøre det og vi har alle mulige og umulige informasjoner og forbindelser bokstavlig talt I fingertuppene! Faktisk, når vi ser på verden i dag i motsetning til gårsdagen, fra et annet perspektiv, er det et mye enklere sted å være! Det er akkurat så komplekst eller så enkelt som vi velger å gjøre det, er det ikke? Kari, du snakket I vår forrige samtale om hvordan vi bevisst bare bruker 5 % av hjernekapasiteten – så med det standpunktet har den moderne verden et stykke igjen før den virkelig begynner å kreve oss til et punkt  der vi brenner ut! Mennesker sier “det blir alt for mye for meg” – men det er kun en illuusjon spunnet av vår egen frykt.
 
Så, her er vi, velsignet med dette utrolige organet som bor i vårt kranie, som kan gjøre nesten alt vi ber den skal gjøre, og allikevel fortsetter vi å plundre rundt I 5 % området, uten en gang  å tillate hjernen å uttrykke en liten fraksjon av den magiske potensiale!
 
Og igjen, som jeg sa, det trenger ikke å være sånn… Det vi trenger å gjøre er å ta eierskap i det som er tilgjengelig for oss – hvis vi klarte å gi slipp på våre frykter for et øyeblikk. Mye kan sies om en guidet visualiseringsprosess, (I sin originale versjon, for entreprenører, men den har mange forskjellige tolkninger) om å frigjøre frykt og la seg oppsluke av tanken om Overflod, fordi den grunnleggende plattformen er meditasjon. Og meditasjon handler om å frigjøre seg fra negative tanker for å lage vei for rent, hvitt lys – kilden til Overflod.
 
Som med alt annet I livet, bør denne forvandlingen aldri forhastes (faktisk er det et gammelt uttrykk som sier: “Hastverk er lastverk”) og, akkurat som å tillegge seg vanen med å meditere jevnlig, bør du gradvis øke tiden du bruker. Sakte vil nye vaner ta form og du blir komfortabel med å bruke mer og mer tid på å visualisere. Det du kanskje tidligere avviste som dagdrømmer, blir nå leiren du begynner å kna og elte til det som vil bli din visjon..
 
Og det er her skjønne Frk Amygdala  kommer inn – som en mester-korreograf – og begynner å bygge filmen om din imponerende Visjon for fremtiden. Som betyr store endringer, ikke bare i ditt eget liv, men også i livet til alle du berører med din nyoppdagede storslagenhet!
 
Jeg er sikker på at du tilgir meg, Kari, for at jeg tar meg friheten til å nevne for våre lesere at du og jeg er travelt opptatt med å sette sammen et 8 ukers on line program, som en del av PowaForce Forum, som vil hjelpe deltakerne til å bryte ned noen av de enorme barrierene for å oppnå suksess og å etablere er bærekraftig Visjon. Så følg med her for detaljer, folkens! Hvor enn du befinner deg I denne sprø, moderne verden, denne er for deg!!!
 
Fortell oss, Kari, hvordan assisterer du den enkelte med Kinesiologi, til å dukke under lag av frykt, for å grave opp regnbue-visjonen – og gryta med gull som ligger i regnbuens kilde?
 
KARI
 
Guy, tingen er at den viktigste og største barrieren for å oppnå suksess, er frykt! Frykt for virkelig å få suksess!!
 
Hvorfor det? Ønsker vi ikke  alle sammen et enkelt liv, fyllt med alt vi kan forestille oss som kan gjøre det godt?
 
Hva villle skje hvis du får det du visualiserer? Hva vil skje hvis sjefen din virkelig kaller deg inn på hans eller hennes kontor og forteller deg at de ser ditt potensiale, de ønsker å gi deg mer ansvar!
Hva hvis du visualiserte det beste forholdet du noen gang kan forestille deg, en partner som var perfekt for deg… Hva ville skje hvis du virkelig vant I et lotteri og ble rik? Hva skjer hvis du får suksess…?
 
Den tanken er skremmende!!
 
Vil du være klar for mere ansvar? Hva om du feiler…?
Og potensialet… er det virkelig der…?
Hvis du fikk denne fantastiske partnere, vil han eller hun holde ut med alle dine snåle vaner…?
Og hvis du vant alle disse pengene og ble rik fra det ene øyeblikket til det andre… Hvordan ville det forandre livet ditt…? Hvordan ville din familie og dine venner reagere? Ville de forvente at du deler…? Eller betale regningene… ? Ville de begynne å behandle deg annerledes…?
Og suksess…? Hva forventes av en person som gjør suksess? Vil du være i stand til å forholde deg til det…?
 
I min jobb som Kinesiolog møter jeg menneskers frykt, hver dag! Den er alltid der, I hver eneste behandling!
Og frykt skaper illusjoner! Livet vårt er praktisk talt bygd på illusjoner! Vet vi i det hele tatt om det vi ønsker oss, er vårt?
Hvem eier ønskene dine?
Hvis du er sikker på de er dine, er det kjempeflott!
Hvis noe skjer når du leser dette, stopp og vær bevisst! Kan det være at det du ønsker å visualisere, er det du tror er forventet av deg? Noe dine foreldre ønsker av deg..? Noe din kultur ønsker av deg…? Noe du har lært å tro..?
 
Kan det virkelig være at suksess er for skremmende når du følger en guidet meditasjon ned I de forskjellige lag av bevissthet? Kan det være at vi ødelegge vår egen visjon, fordi hvis den skulle bli virkelighet, ville vi være nødt til å ta et kjempesteg inn I det ukjente??
Forlate det vi kjenner og alt som er tilbake er tillit og tro?
 
Jeg vil gjerne minne om de Universelle Lovene. Den aller første sier: Alt er ett! Lov nr to sier: Alt er energi og frekvenser!
Dette er ikke bare virkelighten når det gjelder New Age mennesker! Det e ren Universell sannhet, det er hvordan ting virker! Å gå imot dette vil være som at jeg, når jeg er ferdig med å skrive dette, skulle ta på meg bikini og gå ut for å slappe av. Det er 8 kuldegrader ute, iskaldt og snøen fyker! Og så bli sint eller trist eller forvirret fordi jeg fryser og blir kald!
 
Guy, kan du huske jeg fortalte deg om min dødsfrykt da jeg snorklet I Thailand for et år siden? (Jeg beklager hvis noen syns dette er ukomfortabelt å lese, men jeg mener det er viktig for å vise alt alt er ett)
 
Jeg så opp og bokstavlig talt “så” ei enorm, svart bølge reise seg I horisonten og komme mot land I en voldsom fart. Jeg fikk totalt panikk! Jeg var nær stranden, jeg trengte å svømme 5-6 meter før jeg kunne sette bena I sanden, jeg var sikker på jeg ikke ville klare det! Jeg klarte ikke puste, jeg klarte ikke svømme, jeg følte det som jeg holdt på å drukne!
Alle rundt meg lekte trygge og lykkelige I vannet… Det var absolutt skremmende og uforståelig! Og jeg må legge til, jeg elsker vann, svømming og snorkling…
 
Så hva var det? Som du og jeg diskuterte, jeg var på en strand som virkelig ble rammet av tsunamien I 2004, og frykten da det skjedde må ha vært så sterk at inntrykket fortsatt var der for meg til å ta inn! Jeg kan til og med føle det nå, som et ubehag…
 
Faktum er, at alle dine genetiske referanser er I ditt DNA. Vitenskapen har nå oppdaget det Kinesiologer har jobbet med I lange tider, at vi arver våre forfedres traumer, følelser og løsninger.  

De er der som metaforer. De er ikke linjære, de er ikke knyttet til en enkelt person eller en spesiell hendelse, det er dine personlige meaforer om livet. Og det er enormt! Hva er dine forfedres erfaringer som skaper din metafor om velstand og suksess? Hva opplevde mine forfedre om tsunamier og stormer til havs, som skapte mine metaforer?
 
Hjernen vår skjønner ikke metaforer om livet! Hjernen er linjær, den trenger mennesker, virkelige hendelser, tid og rom for å forstå hva som foregår. Og den trenger en trigger for å bli I stand til å hente informasjonen fra DNAet, denne triggeren er frykt! Da får hjernen tak I metaforen, da tolker den. Da fortår du ikke at det er en metafor, alt hjernen din har å bruke er det du har erfart gjennom livet….Og det meste av det er… illusjoner…
 
Så ja, Guy, jeg er glad for at du nevnte  at vi jobber med dette 8 ukers programmet for å dykke dypere ned i å skape livet med Visjon, å bli klar over hva som virkelig skjer og få noen verktøy for å jobbe gjennom det.
 
Og det er en ting til jeg gjerne vil si til våre lesere:
 
Vi har lesere og følgere I nesten hvert eneste kontinent  I verden, Afrika, Asia,Europa og Amerika, jeg skulle virkelig ønske at dere ville fortelle oss hva deres visjon er, hva ønsker dere av livet, hva gjør dere lykkelig? Hvordan er livet deres, hva er deres utfordringer? Vi har forskjellige kulturer, forskjellige måter å leve livet på , men vi er alle mennesker! På den samme veien!
 
Du kan skrive i kommentarfeltet eller du kan maile oss hvis du ikke ønsker det skal være publisert, vi vil behandle hver eneste kommentar med den dypeste respekt!
 
Hva tror du, Guy? Kan du være så snill å fylle ut bildet? Du er den Ontologiske Coachen her, jeg elsker hvordan du leser mitt språk, ordene jeg bruker og tonefallet. Hvilken visdom kan du runde dette av med?
 
GUY
 
Vel, Kari, nylig jobbet jeg med en person som er på randen av suksess I forhold til å etablere hennes visjon. Det hun nå sliter med, er at hun tror hun gjør det riktig, sier og gjør de riktige tingene – allikevel glipper forandringene for henne.
 
Det jeg har lagt merke til, er at mens hun forteller meg alt dette, forteller språket hennes en helt annen historie! Og hun er ikke klar over at 95 % av språket hennes, tilfører henne presis det hun ikke vil ha – og har gjort det hele hennes liv -  istedet for det hun vil ha. Sett utenfra er hun en vidunderlig, energisk person, full av lidenskap, kreativitet og spennende begreper, allikevel, når det gjelder hennes Væremåte, har hun ingen stemning for suksess.
 
Men, på grunn av et nylig gjennombrudd er hun nå stilt overfor en mulighet til å snu det hele rundt; gjennom å skrive om sin historie om Knapphet til en om Overflod! Dette er en utrolig spennende prosess å være vitne til og jeg ser frem til å se hvordan hun utnytter sitt nyoppdagete verktøy for å skape og tiltrekke alt hun måtte ønske seg!
 
Hennes gjennombrudd, denne mangfoldigheten jeg ikke tror hun helt har klart å ta inn ennå, er en enkel observasjon hun gjorde i sitt eget liv. I en samtale med en venn, snublet hun over en barriere som har fulgt henne nesten hele hennes liv (ettersom hun graver dypere, vil hun finne at røttene til denne barrieren ble etablert I barndommen)  og at den  har manifestert en avkreftende historie, brilliant forkledd av egoet om “normalt oppførsel” Dette er selvfølgelig en illusjon som har spist opp muligheten for suksess I alle disse årene, som termitter I et tre.
 
Heldigvis for henne, har hun nå den tidligere ubevisste historien klart I sin bevissthet, og hun er nå i stand til – med litt hjelp – å plukke den fra hverandre for å gjenskape den fra starten av, til å bli hennes grunnleggende historie om suksess, styrke og Overflod. 
 
Nå begynner imidlertid det virkelige arbeidet! Dette er den delen, der gamle vaner skal plukkes i stykker og nye positive og produktive vaner formes. Og en stemning for suksess trenger å bli utviklet og opprettholdt. Hun har helt rett når hun opprettholder at “det er lettere sagt enn gjort” og at det er lett nok for meg å fortelle henne hva som må skje, når det er hun som må leve med det… Så sant! Dette er det perfekt eksemel på at viljen til forandring og forpliktelsen det kreves for å garantere en foradring, ikke kommer frra noen eller noe “der ute”, men fra noe I DEG! Jeg kunne ikke oppleve denne potensielt livsendrende forståelsen for henne – hun måtte oppleve dette  “lysboble” øyeblikket selv.  Hun måtte se dette oppklarende gjennombruddet for det det var og er… Det måtte komme opp og treffe hnne I hodet! Nå har hun økt sin kraft!
 
Bildet jeg brukte for å vise henne hvordan alle bitene i livet kommer sammen, er orkesteret som gjør seg klar før en konsert, travelt opptatt med  å stemme instrumentene og alt som høres er et sammensurium av menigsløse lyder -  klimpring, tuting, ringiling og hvining,.. Helt til Maestroen banker med dirigentstaven og gjør orkesteret oppmerksomme… Nå er alle medlemmene og instrumentene et ensemble konsentrert om å spille en konsert. Magisk… Overflod… Du er Maestroen her, ingen andre! Du er den som bringer alt sammen. Selvfølgelig ønsker du deg et stort orkester, så du trenger å innrullere de riktige rollemakerne for å skape det!
 
Triggeren du snakket om, Kari – frykten -  er presist det som brakte dette “Lysboble” øyeblikket til min klient… Fra “ nei,nei, det kan ikke våre det! til “ å, kjære, det ER det og det har det ALLTID vært!” Boblen av illusjon sprakk og alt som var tilbake var sannheten. Du begynner å innse at ditt vanlige språk, som ubevisst har definert din væremåte alle disse årene, nå viser seg for hva det er, en falsk sannhet,  basert på hva andre tenker om deg, eller (enda viktigere) hva du tror andre tenker om deg. Dette har holdt deg tilbake fra ditt høyeste uttrykk av hvem du er og det ubrukte potensialet du har! Og alt er bare en illusjon!
 
Nå trenger vi å utstyre oss med noen verktøy for å begynne å jobbe med alle disse nye forståelsene som velter opp som et resultat av våre åpenbaringer, ellers blir vi raskt oversvømt av dem igjen.
 
Det første verktøyet er Utholdenhet. Lær deg å bli 100 % forpliktet til det du tror på og din vision og uansett hva slags motstand og utfordringer du opplever, aldri gi opp! Det er ringen vits i å starte en reise hvis du gir opp halvvegs, eller til og med etter 99 % av veien. Du vet bare du er der, når du er fremme! Så hold fast og du vil nå dit – dette garanterer jeg!
 
Det andre verktøyet er Tillit. Det er dem som opprettholder at du aldri skal stole på noen. Jeg  er uenig i det, for det er de menneskene som sier dette som ikke klarer å stole på seg selv. Utvikle din selvtillit og du vil stole på andre. Den illusjonen som sier at du ikke kan stole på noen, er der fordi du alltid har tiltrukket deg mennesker som har sviktet deg. Dette får deg til å tro du ikke kan stole på mennesker, selv om det som virkelig har skjedd er at du har mistet troen på at du er I stand til å tiltrekke deg de riktige menneskene og situasjonene for deg.
 
Det tredje er Observasjon. Bli mer bevisst på dine tankers språk. Hvilke historier er det som fortsetter å gjenta seg selv igjen og igjen i ditt sinn? Jobber de for deg eller imot deg? Finn en metode å ta vare på dine tanker,(kanskje skrive en journal) og legg merke til hvilke mønstre som gjentar seg. Legg merke til din familie, dine venner og kollegaer, hvordan de bruker språket… se om du klarer å legge merke til andres språk, det som holder dem tilbake, eller har en positiv effekt – og lær av dem. Vær åpen for verden rundt deg, skjønneheten, fuglenes sang, lukten fra blomstene. Når du reiser frem og tilbake til jobb, se om du kan legge merke til noe nytt hver dag – noe du aldri har lagt merke til før.
 
Til slutt, som jeg snakket om tidligere I denne samtalen, bør du visualisere. Dette er en måte å samle sammen alle de andre verktøyene til en enkelt visjon. Det er her du kontrollerer dine drømmer; hvor du filtrerer ut det som virker for deg og det som ikke gjør det. Dette er sekstanten, som du bruker for å sammenfatte konstellasjonene av din Væremåte, for å plotte ut din valgte kurs. Roret Kari nevnte, er ditt ufeilbarlige ønske om å holde deg til kursen du har plottet ut over Stillehavet, din visjon er ditt ankomststed – en øy i paradis.
 
Jeg støtter Kari i å strekke ut til våre lesere rundt i verden og oppmuntrer dere til å engasjere dere sammen med oss! Del med oss dine tanker og dine utfordringer og vi vil garantert finne en måte å assisere deg. Kari og jeg har forskjellig bakgrunn, vi lever i forskjellige kontinenter – til og med i forskjellige hemisfærer! I dag opplever Kari et veldig snøfall og isende temperatur, mens jeg sitter og svetter under en vifte, med sol fra skyfri himmel utenfor… Og for å toppe det, så er vi av forskjellig kjønn. Og allikevel ser vi så likt på verden! Jeg er sikker på at det finnes flere mennesker som oss der ute, som også ønsker å gjøre en forskjell, i egne liv og I livene til andre. Slå følge med Kari og meg på denne spennende oppdagelsesreisen og la oss besøke nye verdener sammen!
 
Neste uke har jeg lyst til å diskutere illusjoner og hvor viktig det er at vi innser hvordan de former livene våre.


 
 
 

 

0 Kommentarer på Dypere ned i Visjoner:

Kommentarer RSS

Legg til kommentar

Navn:
E-postadresse: (Obligatorisk)
Hjemmeside:
Kommentar:
Gjør teksten større, fet, kursivert og mye mer med HTML-kode. Vi viser deg hvordan.
Post Comment
RSS

Siste innlegg

DIN KROPP, DIN HELSE
SINNETS MAKT OVER KROPPEN.
DET HVITE RASERIET.
En ny tid er i emning.
OG MED SMÅ STEG FORANDRER VI VERDEN...

Kategorier

A Tribute
En ny tid
Mind over matter, sinnets makt over kroppen
Our unconcious world/ Vår ubevisste verden
Vår ubevisste verden/ Our unconcious world
drevet av

Website Builder drives av  Vistaprint