DET HVITE RASERIET.
Inner Whisper - transformasjon og muligheter
Min blogg

DET HVITE RASERIET.

 

 
Jeg har tilbrakt en litt grå søndag formiddag med å lese VG, om islamfobikere og høyreekstremister, som, fulle av frykt, vier livet sitt til å kjempe en innbitt kamp med hat som våpen.

Det som slår meg, det som alltid slår meg når jeg leser og hører om dette temaet, er hvor fraværende logikken er.
Jeg pleier å si at frykt er en snylter som trenger en hjerne for å kunne leve. Og for å overleve og vokse, trenger frykten at det skapes illusjoner, tro som kan vokse seg større og større. Fordi frykt er en overlevelsesmekanisme, er den så uendelg enkel å bruke for å nå et mål. Plant et frø, gjørdsle det jevnlig med en passe mengde frykt – ikke for mye, da vil illusjonen bli tydelig og frøet vil dø – nei, akkurat passe mye til at frøet vokser og begynner å leve sitt eget liv. Etterhvert som det vokser seg større kan mengde frykt øke og på et tidspunkt har frøet vokst seg til en stor, overveldende fryktbase som sniker seg inn i hjernen til alle som slipper den til. Den stenger av for logikk, den stenger av for kommunikasjon, den stenger og begrenser i så stort omfang at den splitter, finner ofre, syndebukker, noen som kan tas fordi de er skyld i at denne frykten har tatt bolig i din hjerne. Den vekker hatet.

Hatet mot noe eller noen. Akkurat som på 20-30-tallet, der jødene ble gjenstand for hatet, har nå muslimene overtatt som årsak til at verden forandrer seg.

Og ja, det er akkurat det den gjør! Og forandring skaper frykt, forandring skaper noen som kjemper for å opprettholde det som en gang var...Som unge, vakre Margarita, som ble meldt inn i SIAN av sin mor, Anna. opplevde en nesten-voldtekt av en muslim og dermed bestemte seg for å bekjempe alle muslimer.

ANNA BRÅTENS DATTER fremstår på mange måter som en vanlig norsk jente: Oppvokst i Askim. Utdannet i markedsføring – jobber i servicebransjen. Mange venner.

Da Margarita Bråten (28) arrangerte sitt livs første demonstrasjon, gikk flere av landets mest fremtredende nazister i tog sammen med henne, til støtte for statsråd Sylvi Listhaug. En av dem har tilknytning til Nordens største og farligste høyreekstreme organisasjon: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Margarita fremstår som fremstår som prototypen på en vellykket ungdom og derfor når hun frem med et farlig budskap:

 
«Hun frykter at kriminelle kan ta seg over grensen med våpen. Den siste tiden har hun lest om dommedagsprofetiene i Bibelen.

– Jeg er ikke kristen eller troende, men nesten alt som har stått i Bibelen, har skjedd. Jeg føler virkelig at vi er på vei mot endetid. At verden kommer til å endres for alltid.

Hun blir stille.

– Om det skjer gjennom en borgerkrig, atombombe, miljøkatastrofe eller meteoritt fra verdensrommet, vet jeg ikke.
På nettet leser hun om New World Order. «Den nye verdensordningen» er opphav til en konspirasjonsteori om at en hemmelig maktelite planlegger å ta over hele verden.

– Jeg har tenkt mer og mer at denne flyktningkrisen er villet. Den er faktisk villet.»


Eller den kristne nasjonalisten Kjersti Margrete, som støttet Behring Breivik sitt syn under rettsaken mot han:

«Jeg synes at talen til Anders Behring Breivik er helt enorm. Han er sylende skarp. og JEG STØTTER HAM FULLT UT I HANS SYNSPUNKTER».


Flere av de som sto frem med sine ekstremistiske holdninger fortalte om et nært forhold til dyr.  Det slår meg også...; at så mange av dem som ble intervjuet på samme måte som mange jeg kjenner, hater muslimer, men blir myke som smør av et dyr. Som virkelig – med alt de står for – er villig til å sette andre mennesker – uansett alder og helsetilstand – i en umenneskelig situasjon mens de rørt feller tårer over en nydelig liten kattunge som blir tatt vare på av en hund fordi kattemor er drept...
 
Er det noen som ser metaforen her...?
 
Eller hva med den danske politikeren Daniel Carlsen, leder for Danskenes Parti, som la ut bilde av sin nyfødte datter i sosiale medier med teksten:


Det handler som oftest ikke om mangel på intelligens eller empati, det handler om å bli manipulert av frykten. 
Lynende intelligente mennesker, dyktige og vellykkede, fremstår fordummende når frykten får tak. For frykten i seg selv er lynende intelligent, den overtar hjernen og lar seg nære av å skape fokus på alt som kan støtte den, den hvisker deg i øret om alle som kan hjelpe deg med å fortsette å være redd. Den hvisker deg også i øret om hva du skal gjøre for å fortsette å gi frykten næring. Hva du skal spre på sosiale medier f eks. Eller hva du skal fortelle familien din, vennene dine, kollegaene dine.

Jeg kjenner jeg blir så lei meg for at så mange mennesker rundt i verden lar seg manipulere!

For uansett, verden er i konstant endring, den virkeligheten vi kjente har forandret seg. Kampen for å få fortiden tilbake er umulig, en fortid der folk hadde vett nok til å holde seg i sine egne land, holde ut sine egne tilstander og holde på med sin egen religion uten å plage oss andre med det.

Og jeg tror at vissheten om at forandringen har kommet for langt til å snus, nettopp er det som gjør kampen for å få det gamle tilbake så sterk. Vi ser større og større fryktbølger, daglig spres både falske og ekte nyheter som bekrefter faren og viktigheten av å kjempe en fiktiv kamp. Som Trumps innreiseforbud, som han hevder er for å beskytte USA’s befolkning fra en overhengende fare! Hva har endret seg siden han kom til makten? Hvorfor denne panikken for å slippe inn muslimer når faren for å bli drept av en politimann er mange ganger høyere i USA enn å bli drept av en terrorist...!Frykten er et ekstremt sterkt våpen som begrenser og lager murer. Heldigvis ser virkeligheten i verden annerledes ut. Ja, det er lett å finne beviser som støtter frykten, men om man legger ned forsvaret ser man at en helt annen verden er i ferd med å vokse frem. Det er denne verden, der flere og flere innser at mennesker er likeverdige, uansett rase, religion, kjønn eller seksuell legning. Og det er dette som skaper utvikling, nye tanker, nye ideer som er med på å skape fred i verden. Det er i denne verden valget i Nederland fikk det utslaget det fikk – høyreekstremistene tapte, til stor overraskelse for så mange...


 
Krig og kamp har aldri fungert. Det har aldri løst et eneste problem, bare flyttet det frem og tilbake og noen ganger tvunget det ned i undertrykkelse. Det er primitivt, det er lite intelligent, det er umodent og har aldri skapt medmenneskelig vekst og utvikling.

Vi tenger hverandre så vi kan sammen skape en trygg og god verden for alle. Mens frykten begrenser, skaper glede, respekt og harmoni vekst uten grenser.              

1 Kommentar på DET HVITE RASERIET.:

Kommentarer RSS
Inge Acuna on onsdag 21. april 2021 22.55
https://afsgsdsdbfdshdfhdfncvngcjgfjghvghcgvv.com
Svar på kommentar

Legg til kommentar

Navn:
E-postadresse: (Obligatorisk)
Hjemmeside:
Kommentar:
Gjør teksten større, fet, kursivert og mye mer med HTML-kode. Vi viser deg hvordan.
Post Comment
RSS

Siste innlegg

DIN KROPP, DIN HELSE
SINNETS MAKT OVER KROPPEN.
DET HVITE RASERIET.
En ny tid er i emning.
OG MED SMÅ STEG FORANDRER VI VERDEN...

Kategorier

A Tribute
En ny tid
Mind over matter, sinnets makt over kroppen
Our unconcious world/ Vår ubevisste verden
Vår ubevisste verden/ Our unconcious world
drevet av

Website Builder drives av  Vistaprint